Search

Dosage Calculation - Conversions

Updated: Oct 23, 2021

1. 0.6 mg is equivalent to

a. 600 mcg.

b. 6 mcg.

c. 60 mcg.

d. 0.0006 mcg.

ANS: A

2. The metric prefix for 0.001 is

a. micro.

b. centi.

c. kilo.

d. milli.

ANS: D

3. 60 mg is equivalent to

a. 6 g.

b. 0.6 g.

c. 0.06 g.

d. 0.0006 g.

ANS: C

4. Three and one half kilograms:

a. 3.5 kg

b. 3.05 kg

c. kg

d. 3.5 kg

ANS: D

5. Eight-tenths of a milliliter:

a. 8/10 ml

b. .8 mL

c. 0.8 mL

d. ml 0.8

ANS: C

6. Six-tenths of a liter:

a. 0.6 L

b. 6/10 L

c. 0.60 L

d. 0.60 l


ANS: A

7. One hundred forty-five micrograms:

a. 145 mg

b. 0.145 mcg

c. 145.0 mg

d. 145 mcg

ANS: D

8. The metric system (Select all that apply.)

a. is also called the fractional system.

b. is used most often in medication administration.

c. has units of measure such as grain and drop.

d. is based on the decimal system.

e. is gradually replacing the apothecary and household systems.

f. expresses quantities using Arabic numbers and decimals.

ANS: B, D, E

9. The liter is (Select all that apply.)

a. a unit of volume in the metric system.

b. smaller than a milliliter.

c. equivalent to 1,000 milliliters.

d. abbreviated using a small case l.

e. abbreviated with a capital L.

f. the basic unit for weight.

ANS: A, C, E

10. Directions: Write the equivalent indicated.

1 L = _____ mL

ANS: 1,000

11. Directions: Write the equivalent indicated.

1 kg = _____ g

ANS: 1,000

3. Directions: Write the equivalent indicated.

3,120 mcg = _____ mg

ANS: 3.12

4. Directions: Write the equivalent indicated.

1 mg = _____ g

ANS: 0.001

5. Directions: Write the equivalent indicated.

5.2 kg = _____ g

ANS: 5,200

6. Directions: Write the equivalent indicated.

3,550 mL = _____ L

ANS: 3.55

7. Directions: Write the equivalent indicated.

15 mg = _____ mcg

ANS: 15,000

8. Directions: Write the equivalent indicated.

25.6 mg = _____ g

ANS: 0.0256

9. Directions: Write the equivalent indicated.

0.075 mg = _____ mcg

ANS: 75

10. Directions: Write the equivalent indicated.

7.45 mL = _____ L

ANS: 0.00745


11. Directions: Write the equivalent indicated.

1.57 kg = _____ g

ANS: 1,570

12. Directions: Write the equivalent indicated.

26 mcg = _____ mg

ANS: 0.026

13. Directions: Write the equivalent indicated.

8.3 L = _____ mL

ANS: 8,300

14. Directions: Write the equivalent indicated.

54.6 g = _____ kg

ANS: 0.0546

15. Directions: Write the equivalent indicated.

450 mL = _____ L

ANS: 0.45

16. Directions: Write the equivalent indicated.

0.081 g = _____ mg

ANS: 81

17. Directions: Write the equivalent indicated.

44 mL = ______ L

ANS: 0.044




18. Directions: Write the equivalent indicated.

0.008 L = _______ mL

ANS: 8

19. Directions: Write the equivalent indicated.

25.5 mcg = _______ mg

ANS: 0.0255

20. Directions: Write the equivalent indicated.

3.5 g = _______ mg

ANS: 3,500


21. Directions: Write the equivalent indicated.

9.5 mg = ________ mcg

ANS: 9,500

22. Directions: Write the equivalent indicated.

20 mg = ________ g

ANS: 0.02

23. Directions: Write the equivalent indicated.

6,724 g = _______ kg

ANS: 6.724

24. Directions: Write the equivalent indicated.

0.007 kg = _______ g

ANS: 7

25. Directions: Write the equivalent indicated.

21 L = _________ mL

ANS: 21,000

26. Directions: Write the equivalent indicated.

350,000 mcg = ________ mg


ANS: 350

27. Directions: Write the equivalent indicated.

48.5 mcg = _________ mg

ANS: 0.0485

28. Directions: Write the equivalent indicated.

873 mL = _________ L

ANS: 0.873

48 views0 comments

Recent Posts

See All